Stöldskydd till smarta nycklar

Så kallade ”relay attacs” drabbar ägare av bilar med smarta nycklar världen över och har blivit ett uppmärksammat problem. Tjuvarna går med en mottagarenhet som fångar upp bilnyckelns signal. Mottagarenheten skickar i sin tur vidare signalen till ytterligare en tjuv som står vid bilen med en enhet som plockar upp signalen och skickar denna vidare till bilen. Bilen tror att nyckeln finns i dess närhet och låses upp. Tjuven kan nu sätta sig i bilen med sin enhet som bilen uppfattar som en nyckel och starta bilen. När bilen väl har startat så behövs inte nyckelsignalen längre och tjuvarna åker från platsen.

Vi rapporterade om detta problem redan för flera år sedan. Då fanns problemet i utlandet, men nu är det ett tyvärr ett bekant sätt att stjäla framförallt dyrare bilar på även i Sverige. Problemet berör ägare av bilar med smart nyckel, dvs. bilar som automatiskt låser upp sig när föraren närmar sig bilen och som startas med startknapp. Om du har en mer traditionell nyckel så berörs du inte av dessa attacker.

Lösningarna

Plåtburk

Polisen rekommenderar att du lägger nyckeln i en plåtburk långt från bilen när du inte använder den. Det har tyvärr från Östergötland rapporterats om bilar som blivit stulna trotts att ägaren har haft den i en plåtburk då burken inte varit tillräckligt tät för signaler.

Keyless protector

En produkt som säljs av CarKey i Linköping och som löser alla problem med attacker genom att blockera signalen från fjärrkontrollen när den inte behövs. Den avancerade tekniken med det ultratunna kretskortet som lindas runt batteriet i nyckeln skyddar ägaren mot attacker. Skyddet känner av när nyckeln har varit stillastående i 120 sekunder och sätter nyckeln automatiskt i viloläge och kan därmed inte bli upptäckt av tjuvarnas teknik. För att återaktivera nyckeln behöver du bara röra på den, den känner alltså av när du rör dig mot bilen.

Skyddet är lika enkelt att installera som att byta batteri i nyckeln. Välkommen till CarKey med dina nyckelfrågor www.carkey.se.

Du köper skyddet på www.keyprotector.se

Installation

Du köper din Keyless protecor av oss på CarKey i Linköping och får hem den med posten. Installationen är lika enkel som att byta batteri i nyckeln. Om du ändå vill ha hjälp så hjälper vi naturligtvis till med detta också.

Med denna produkt hade ägarna till bilen nedan inte behövs få sin bil stulen. Läs mer på www.keyprotector.se

Skärmklipp
https://www.youtube.com/watch?v=8pffcngJJq0

CarKey Linköping

Lämna ett svar