Ford keycode till radion. Nyckelkod till Ford kan CarKey i Linköping hjälpa dig med.

Falsk nyckelkod till Ford

Har man oturen att förlora sista nyckeln till sin Ford så har man oftast ett större problem än hos många andra biltillverkare. Ford spar ingen information om din nyckel i en stor nationell eller internationell databas som många andra tillverkare gör. Om du förlorat din sista nyckel så kan de därför inte få fram nyckelkoden som talar om hur ditt nyckelblad skall skäras för att passa dina lås.

Äger du en Ford så gör du klokt i att ta en kopia på din nyckel innan det är försent, alternativt leta upp din nyckelkod så att den finns den dagen oturen är framme. Nyckelkoden kan ha följt med bilen när den var ny. Den Fordhandlare som sålde bilen när den var helt ny spar också dessa koder, men inte dessa i tid och evighet. Om du lyckas få tag i handlaren som sålde bilen ny så är alltså chansen att du får ut koden god.

Du kanske har hittat ett kodkort i bilen och tänker att den kod som heter ”keycode” borde vara låsens nyckelkod? Tyvärr, detta är en vanlig missuppfattning, koden är till radion (se bild).

Får du inte tag i koden så hjälper CarKey i Linköping dig gärna. Har du en fungerande nyckel så är det inga problem att göra en till. Om du förlorat din sista nyckel så går det också att lösa, men det kostar lite extra. Vi på CarKey har lång erfarenhet av nycklar till Ford och har ett sortiment av både originalnycklar och eftermarknadsnycklar till dessa bilar som täcker så gott som alla modeller med startspärr.

Välkommen med dina nyckelfrågor!

Ford nyckelkod på tag
Nyckeltag med bilens nyckelkod till vänster. Denna tag satt vanligtvis på reservnyckeln när bilen var ny. Taggen fanns till bilar med ett nyckelblad till höger.

CarKey Linköping

Lämna ett svar