Trasiga Kia fjärrnycklar

Flera biltillverkare har eller har haft problem med dåligt byggda fjärrnycklar. Ett problem som ägare till Kia, Hyundai och Opel drabbats extra hårt av är att nyckelbladet trillar loss från fjärrdelen. Detta beror på att den vikbara metalldelen som nyckelbladet är fäst i, är av för dålig kvalitet. Omfattas bilen av garanti så hör med din märkeshandlare om du kan få en ny nyckel. Annars har du två alternativ, köpa en ny nyckel eller laga den trasiga.

Din fjärrnyckel är inte gjord för att ta isär, så för att göra detta måste du förstöra skalet och ersätta detta med ett nytt. Eventuellt måste du även få hjälp med att fräsa ett nytt nyckelblad då många utbytesskal har en annan infästning för nyckeln än originalskalet. Du kan även skicka din nyckeln för reparation till CarKey i Linköping, vi har stor erfarenhet av att byta dessa skal.

Kia och Hyundai har numera bytt ut den krånglande nyckelmodellen. Till den i Sverige populära bilmodellen Kia Ceed bytte man fjärrnyckelmodell år 2013 till en modell som än så länge verkar vara av betydligt bättre kvalitet.

www.carkey.se

Kommentera