SAAB 9-5/9-3 trasiga nycklar

Saab 9-3

Trasiga knappar & krånglande fjärrlås

Saab 9-3 har en nyckel som tyvärr är känd för att krångla. Det vanligaste felet är att gummit över knapparna blir slitet och att tryckknapparna på kretskortet nedan blir exponerade. Om detta händer så är det bara en tidsfråga innan även tryckknapparna blir skadade och att det letar sig in fukt i hålen. Detta fel går oftast att laga så länge inte nyckeln är vattenskadad. Du skickar nyckeln till oss på Carkey, vi byter skal om det behövs och även de tryckknappar som är dåliga. Nyckeln är redo att användas direkt vid leverans, ingen programmering på verkstad behövs (det kan dock hända att du behöver synkronisera fjärrfunktionen på nyckeln med bilen genom att starta bilen två gånger med den lagade nyckeln).

Trasig Saab 9-3 nyckel som kommit in för reparation till oss på CarKey i Linköping.

Nyckel ej accepterad av bilen

Nyckeln till Saab 9-3 är även drabbad av fel på startfunktionen, även om detta fel är ovanligare än slitna knappar. När detta händer så får man ofta ett felmeddelande i bilens display: ”Nyckel ej accepterad. Kontakta verkstad.” Om felet beror på nyckeln så kan vi på CarKey även laga detta fel. Du skickar nyckeln till oss med posten. Den reparerade nyckeln är klar att använda direkt vid leverans. Vi kan dock inte laga vattenskadade nycklar, men vi kan hjälpa dig med en ny om detta händer.

Det händer att felet ej beror på nyckeln utan att tändlåset mellan framstolarna är dåligt. Man kan få samma felmeddelande i displayen som ovan, men även ett felmeddelande om att rattlåset är trasigt. Innan du byter rattlås så skall du först felsöka tändlåset eftersom dessa enheter är sammankopplade. Det är mycket vanligare att tändlåset krånglar än rattlåset. När tändlåset väl är lagat så försvinner felmeddelandet.

Saab 9-5

Saab 9-5 har till skillnad från 9-3-modellen en väldigt robust nyckel av ovanligt god kvalitet som sällan krånglar. Om nyckeln krånglar och det inte hjälper med ett batteribyte så går detta fel sällan att laga, men vi kan hjälpa dig med en ny nyckel. Om du däremot får ett felmeddelande ”Nyckel ej accepterad. Kontakta verkstad.” så beror det sannolikhet på att nyckeln ej är programmerad till bilen. Vi på CarKey i Linköping kan programmera nyckeln till bilen så att den åter fungerar förutsatt att nyckeln inte är trasig eller vattenskadad. Vi kan även hjälpa dig med en ny nyckel om du behöver en extra.

Hur många nycklar kan jag ha till min Saab?

Till Saab 9-5 kan du ha två fjärrnycklar, men du kan välja att lägga till extra nycklar (transpondernycklar) som ej har fjärrkontroll.

Till Saab 9-3 kan du ha minst fyra nycklar programmerade samtidigt

Du kan kontrollera hur många nycklar som finns registrerade till din Saab genom att när du har tändningen påslagen (men motorn av) hålla in bagageknappen. Ett meddelande skall då komma efter några sekunder i displayen/SID som visar hur många transpondrar och fjärrkontroller som finns registrerade totalt.

Helt utan fungerande nycklar till din Saab?

Om du är helt utan fungerande nycklar till din Saab och de du har inte går att laga så är du tyvärr illa ute. Många Saab kunder känner inte till att det krävs minst en fungerande nyckel som du kan starta bilen med för att märkesverkstaden skall kunna lägga in fler nycklar. Om du helt saknar fungerande nyckel så måste en databox i bilen (TWICE eller SIM beroende på modell) bytas ut till en ny med förprogrammerade nycklar. Detta är mycket dyrt och hamnar oftast på cirka 15 000 kr med arbete.

Vi på CarKey i Linköping kan hjälpa dig även om du helt saknar nyckeln till din Saab och oftast till ett pris som är hälften av vad märkesverkstaden debiterar. Kontakta oss så berättar vi mer www.carkey.se. Men det bästa är naturligtvis att se till att du alltid har två fungerande nycklar oavsett bilmodell.

Nyckel ej accepterad. Kontakta verkstad. Saab 9-3 och Saab 9-5.
Nyckel ej accepterad. Kontakta verkstad. Saab 9-3 och Saab 9-5.

Välkommen med dina bilnyckelfrågor till oss på CarKey i Linköping, vi har lagat otaliga bilnycklar och försett många kunder runt om i landet med nya nycklar sedan starten 2014!

CarKey Linköping

www.carkey.se

2 reaktioner på ”SAAB 9-5/9-3 trasiga nycklar

 1. Hi!
  Attention all traders! Are you looking for a new and exciting way to invest your money? Look no further than binary options trading with our platform. Our user-friendly interface makes it easy for anyone to start trading, regardless of prior experience. The potential for high returns, up to 200%, is just the beginning of what our platform can offer you. With a minimum deposit of just $10, you can start seeing results almost immediately.

  Earn every minute without limit of $100, $500, $1,000, with a minimum bet of $1.
  Instant withdrawal!!!

  WARNING! If you are trying to access the site from the following countries, you need to enable VPN which does not apply to the following countries!
  Australia, Canada, USA, Japan, UK, EU (all countries), Israel, Russia, Iran, Iraq, Korea, Central African Republic, Congo, Cote d’Ivoire, Eritrea, Ethiopia, Lebanon, Liberia, Libya, Mali, Mauritius, Myanmar, New Zealand, Saint Vincent and the Grenadines, Somalia, Sudan, Syria, Vanuatu, Yemen, Zimbabwe.
  https://trkmad.com/101773
  Sign up and start earning from the first minute!

Kommentarer inaktiverade.