Din mobiltelefon som bilnyckel!

Volvo introducerade en Bluetooth nyckel som använder din smartphone för att låsa, låsa upp och starta bilen under 2016. Enligt rykten kommer det framöver bilmodeller som endast säljs med digital nyckel.

Vill du liksom på nya Volvo kunna låsa, låsa upp din bil genom mobilen och ha handsfreelås? Då finns nu en teknisk lösning även för dig som inte kör en ny Volvo. På CarKey i Linköping kan vi installera en hårdvara i bilen som du styr med en app i din telefon. Ett komplement till din ordinarie bilnyckel. Från appen kan du låsa och låsa upp bilen samt på vissa bilmodeller starta varningsblinkers och signalhorn. En funktion finns även för att automatiskt stänga alla rutor vid låsning (vissa bilmodeller).

Den smidigaste funktionen är ändå handsfreelåset. Bilen låser automatiskt upp sig då du närmar dig med din mobiltelefon och låser när du går därifrån, allt styrs automatiskt genom telefonens Bluetooth. Startar gör du fortfarande med din ordinarie bilnyckel och du kan naturligtvis även använda denna för att låsa och låsa upp.

Priset ligger på cirka 1800 kr, det vill säga ungefär i samma prisklass som de billigare fjärrnycklarna och installeras i bilen precis som en vanlig fjärrnyckel. På CarKey i Linköping kan vi installera denna lösning på flera hundra bilmodeller.

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra på din bil.

www.carkey.se

Lämna ett svar