Renault Clio & Kangoo fjärråterställning

Har du en Renault Clio eller Kangoo årsmodell 1997-1998 med IR (infraröd) fjärrkontroll som ej fungerar? Att återsynkronisera fjärren till bilen kan hjälpa, detta behövs göras efter ett batteribyte. Gör så här:

 

  1. Slå av tändningen
  2. Tryck på centrallåsknappen inne i bilen (ej den på nyckeln) i mer än fem sekunder. Dörrarna skall låsas och sedan låsas upp.
  3. När detta är gjort har du tio sekunder på dig att slutföra proceduren nedan. Lampan till startspärren på instrumentpanelen lyser unde denna tid.
  4. Rikta ena fjärrnyckeln mot mottagaren vid backspegeln i bilens tak. Tryck på knappen på nyckeln två gånger. Bilen kommer att låsa sig och sedan låsa upp sig. Upprepa med nästa nyckeln om du har fler.
  5. Färdig! Kontrollera att fjärren fungerar som den skall.

 

Fungerar det inte, upprepa proceduren. Du kanske inte var snabb nog? Skulle det ändå inte fungera så kan du felsöka nyckeln. Ta fram en digitalkamera (eller din mobiltelefon), rikta nyckelns lampa mot kameran och tryck på nyckelns knapp. Du skall nu se i kameran/telefonen att dioden vid nyckelbladet skiftar färg till svagt lila. Ser du inte detta? Då sitter inte batteriet i nyckeln på rätt sätt, det är slut eller så är nyckeln trasig. Vänd dig till CarKey i Linköping för att få hjälp med att felsöka och reparera nyckeln.

www.carkey.se 

Lämna ett svar