Card not detected, Renault

Card not detected är tyvärr ett felmeddelande som är allt för vanligt på Renault Megane och Scenic (liknande fel finns även på Renault Laguna och Espace). Dessa bilar är utrustade med nycklar i form av plastkort. Du sätter nyckeln i en kortläsare och startar bilen med en startknapp. Om fel meddelandet ”Card not detected” kommer upp, trotts att man försöker starta med rätt kort i läsaren, betyder det att vanligtvis att nyckelkortet är trasigt.

Det finns inget sätt att starta bilen på utan ett fungerande nyckelkort och inget sätt att gå runt felet. Du har två alternativ:

 

Laga kortet

Felet beror vanligtvis på att en eller flera komponenter på kretskortet i nyckeln har släppt. Det är därför som många ägare har nycklar som fungerar ena dagen, men inte andra för att åter fungera en stund senare. Nyckelkortet är ej gjort för att öppnas. Om du ändå vill öppna det för att försöka laga det själv så finns det flera klipp på Youtube som beskriver detta. Du behöver dock ha ett stor tålamod, gott om tid och god lödvana. Om du inte har något mer kort till bilen så rekommenderar jag inte att du försöker laga kortet själv, eftersom det troligtvis kommer sluta med att du förstör kortet ytterligare. Du måste då beställa bilbärgning till närmsta Renaultverkstad för att få hjälp med en ny nyckel.

Vill du ha hjälp med reparationen så vänder du dig till oss på CarKey bilnycklar www.carkey.se. Vi har i skrivande stund lagat mer än 100 exemplar av dessa kort och vi lämnar ett års garanti på reparerade komponenter.

 

Köpa nytt nyckelkort

Det alternativet som håller längst är naturligtvis ett nytt nyckelkort. För att få den nya nyckeln programmerad till bilen så behöver du ta bilen till din Renaultverkstad eller så kontaktar du CarKey bilnycklar. Vi har möjlighet att besöka dig med vår servicebil, beroende på vart du bor i landet.

Ett nytt nyckelkort hos Renault kostar cirka 2300-3000 kr beroende på vilken verkstad du frågar (visst är det konstigt att det skiljer så i pris?). Ett nyckelkort hos CarKey i Linköping kostar cirka 1100-1200 kr inklusive moms och programmering.

Har du ingen fungerande nyckel till bilen och därmed inte kan köra till Renault så måste du beställa bärgning eller så bokar du hembesök av CarKey (www.carkey.se).

 

Fel på kortläsaren?

Det är mycket vanligare att nyckelkoret är trasigt än kortläsaren. Har du dock konstaterat att kortläsaren är problemet så är den lätt att byta. Du köper den billigast på skorten. Nycklarna behöver inte programmeras om efter det att du installerat den nya läsaren.

Renault Scenic - Please insert card
Renault Scenic – Please insert card
Renault Megane- Please insert card
Renault Megane- Card not detected

En reaktion på ”Card not detected, Renault

  1. Hej
    Jag kommer inge längre in i min Renault scenic -04.
    Det började med ”card not detected” men nu kan just inte ens komma in i bilen med någon av nycklarna! Tips?r det då fel på båda nycklarna eller är sannolikheten större att det är läsaren?

    / Hanna

Lämna ett svar